آیا تخت های دو طبقه ایمن هستند؟ تخت های دوطبقه مناسب چه سنینی می باشد؟

بسیار منطقی است که بگوییم “کودکان عاشق تخت های دوطبقه هستند!” هیجان بالا رفتن از نردبان برای تخت خواب و در طبقه بالا خوابیدن، امکان اشتراک در یک اتاق با خواهر یا برادر . تمامی این موارد از جذابیت های تخت دو طبقه می باشد.

به عنوان یک والدین، در مورد اجازه دادن به فرزندان خود برای انتخاب یک تخت دوطبقه انواع نگرانی وجود دارد. مهمترین سؤالاتی که پرسیده می شود در مورد تخت های دو طبقه ایمنی آن است. همچنین مواردی وجود دارد که هنگام بررسی تخت دوطبقه برای فرزندان خود باید به آن توجه کنید.

آیا تخت های دو طبقه ایمن هستند؟

برای ایمنی تخت دوطبقه باید عوامل مختلفی را در نظر گرفت. آزمایش های سخت گیرانه ای وجود دارد که یک تخت دو طبقه برای رعایت دستورالعمل های ایمنی باید از آن ها عبور کند. مهم است که مطمئن شوید تخت خواب دو طبقه موردِ نظر شما مطابق با استانداردهای ایمنی صحیح آزمایش شده است یا خیر.

تختخواب شما باید تمام معیارهای کلیدی برای ایمنی، استحکام و دوام تخت دوطبقه را پوشش دهد. ویژگی اصلی تخت های دوطبقه این است که دو تخت روی هم قرار داده شوند. تخت دوطبقه بالایی با یک ریل ایمنی تخت دوطبقه طراحی شده است تا از افتادن کودک شما از تخت جلوگیری کند.

از بالای نرده محافظ تا بالای تشک باید 16 سانتی متر فاصله باشد تا کودک شما از تخت بیرون نیفتد. فضا برای دهانه نردبان باید در سمت طول تخت باشد نه در انتهای تخت. اگر نردبان در انتهای تخت باشد، نرده محافظ نیز باید تمام طول تخت را بگیرد.

تخت های دوطبقه مناسب چه سنینی می باشد؟

وقتی صحبت از سن مناسب برای استفاده از تخت‌های دوطبقه به میان می‌آید، سن توصیه‌شده برای استفاده از طبقه بالا 6 سالگی است. این قانون برای سن مناسب تخت دو طبقه است و به دلایل مختلفی در سن 6 سالگی تنظیم شده است. مهم است که فرزند شما به اندازه کافی بزرگ باشد که بتواند از نردبان به سمت طبقه بالا برود. همچنین برای اطمینان از این است که کودک شما قادر به درک کامل قوانین ایمنی در حالی که در بالای تختخواب است، مانند پریدن از روی طبقه بالا، عدم نشستن روی نرده محافظ، تاب نخوردن از تختخواب دوطبقه، باشد.

وقتی صحبت از حداکثر سن برای تخت های دوطبقه می شود، قانون سخت یا صریحی وجود ندارد. این مورد بستگی به خود شما دارد اما اندازه فرزندتان را در نظر بگیرید. آیا آن‌ها آنقدر قد بلند هستند که نمی‌توانند در طبقه بالا بنشینند بدون اینکه سرشان به سقف بخورد؟ وزن تست شده برای طبقه بالا تقریباً 80 کیلو می باشد، اگر کودک شما سنگین تر باشد، فشار اضافی به ساختار تخت دوطبقه، نردبان و لت ها وارد می شود و به مرور زمان نمی تواند وزن اضافی را تحمل کند.

تخت‌خواب‌های دوطبقه برای کودکان طراحی شده‌اند، بنابراین نوجوانان ممکن است با تختخواب‌هایی به سبک بزرگسالان راحت تر باشند. محدودیت وزن تخت دوطبقه از سازنده ای به سازنده دیگر متفاوت است، بنابراین همیشه بررسی کنید که آیا تخت دوطبقه را برای نوجوانان می خواهید یا خیر.

محدودیت وزن برای تخت های دوطبقه وجود دارد؟

از آنجایی که تخت‌های دوطبقه برای کودکان طراحی شده‌اند، وزن آنها تقریباً مناسب 80 کیلوگرم می باشد. اما از سازنده ای به سازنده دیگر متفاوت است و برخی ممکن است تا 100 کیلو را تضمین کنند. اگر نگران وزن برای تخت بالا هستید، بهتر است با کارشناسان این حوزه مشورت کنید.

انواع تخت دوطبقه

وقتی به یک تخت دو طبقه فکر می کنیم، به طور طبیعی دو تخت را تصور می کنیم که یکی بالای دیگری روی هم قرار داده شده است. با این حال، انواع مختلفی از تخت دوطبقه وجود دارد که باید آنها را نیز بررسی کنید:

تخت دو طبقه استاندارد


تخت دو طبقه استاندارد – با یک طبقه بالای آن. چیزی که باید از نظر ایمنی و راحتی بررسی شود، فضای بین دو طبقه است. آیا فضای کافی برای کودک روی تخت پایینی وجود دارد که بتواند بدون برخورد سرش به زیر تخت بالا بنشیند؟ آیا جایی برای والدین وجود دارد که روی تخت پایینی بنشیند و به راحتی برای فرزندشان کتاب بخواند؟

در صورت داشتن سقف با ارتفاع کم، ممکن است لازم باشد ارتفاع تخت دوطبقه در نظر گرفته شود. غالباً بین ارتفاع کلی تخت دوطبقه و فضای بین دو طبقه تفاوت وجود دارد. اگر معیار اصلی شما داشتن تخت دوطبقه با ارتفاع کم است، معمولاً طبقه پایینی روی زمین قرار می گیرد یا فضای بین دو طبقه کاهش می یابد تا ارتفاع کلی تخت دوطبقه به حداقل برسد.

تخت دو طبقه افست

تخت دوطبقه افست – زمانی که کودک روی طبقه پایین به فضای سر بیشتری نیاز دارد، یک تختخواب افست ایده خوبی است. طبیعت افست فضای بیشتری را برای طبقه پایین‌تر فراهم می‌کند، بنابراین نشستن روی تخت به یک عامل اذیت کننده تبدیل نمی‌شود و ارتفاع کلی تخت می‌تواند کمتر باشد و به والدینی که نگران کودک بالای تخت هستند، آرامش خاطر می‌دهد.

تخت دو طبقه به شکل ال

تخت دو طبقه L شکل فضای بیشتری را در زیر تخت به کودک در طبقه پایین می دهد و به فرزند شما اجازه می دهد تا به راحتی در تخت بنشیند. این نوع تختخواب برای اتاق خواب های بزرگتر که محدودیتی در فضای کف ندارند، عالی است.

تخت دوطبقه جداشدنی

یکی از ویژگی های فوق العاده تخت دو طبقه جداشدنی این است که تخت دوطبقه را می توان در هر زمانی از آینده که دیگر نیازی به دو طبقه بودن آن نباشد به دو تخت جداگانه تقسیم کرد. اغلب تخت های استاندارد دارای این مدل هستند، اما تختخواب های افست یا L شکل نیز می توانند تخت های دو طبقه جدا شونده باشند.

تخت دو طبقه با پله منبری

در تخت دوطبقه با پله منبری به جای نردبان از پله هایی به شکل منبری در کنار تخت استفاده می شود. اگر نگران بالا رفتن فرزندتان از نردبان هستید، به خصوص در طول شب، این پله ها ممکن است گزینه خوبی باشند. بالا رفتن از پله ها آسان تر و ایمن تر است، اما فضای اضافی مورد نیاز در اتاق خواب برای قرار دادن پله های تخت دوطبقه را در نظر داشته باشید. آنها اغلب راهی عالی برای گنجاندن فضای ذخیره سازی اضافی در جایی که فضای محدودی در اتاق خواب وجود دارد، هستند.

ویژگی های ایمنی تخت دو طبقه

هنگام بررسی یک تخت دوطبقه، برخی از ویژگی های ایمنی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. در ادامه این موارد را بررسی می کنیم:

برای جلوگیری از افتادن فرزندتان از طبقه بالا، حتماً تشکی با عمق مناسب داشته باشید. از بالای تشک تا بالای نرده محافظ تخت دوطبقه باید 16 سانتی متر فاصله باشد. اغلب توصیه می شود که تشکی به عمق 15 سانتی متر داشته باشید تا به طور ایمن در چارچوب تخت برای تشک طبقه بالا قرار گیرد. بهترین تشک تخت دوطبقه تشکی است که به طور خاص برای تخت های دو طبقه طراحی شده است.

قفسه های یکپارچه یا گیره روی قفسه ها ایده آل هستند تا به کودک شما اجازه دهند وسایل خود را در شب نزدیک خود نگه دارد، مانند کتاب، نوشیدنی، ساعت تا آنها در دسترسش باشد. مهم است که در نظر داشته باشید که کودک شما لوازم ضروری شب را در کجا نگه می دارد، زیرا وقتی در طبقه بالایی می خوابد، نمی خواهید فضای خواب او را شلوغ کنید.

یک کلید برای کنترل نور برای طبقه بالا، دسترسی آسان به نور در شب را می دهد تا کودک شما مجبور نباشد در تاریکی از نردبان بالا و پایین برود. همچنین می توان چراغ هایی نصب شود که به راحتی روی نرده محافظ تخت دوطبقه محکم می شوند و دارای یک کلید قابل دسترسی برای روشن و خاموش کردن چراغ باشد.

نرده های با جای دست یا سوراخ های برش دست در قاب نردبان یکی از ویژگی های اضافی است که برای برخی از تخت های دوطبقه، بالا رفتن از نردبان را آسان تر می کنند، همراه با آج های پله های نردبان که همبستگی بیشتری به پله ها هنگام بالا رفتن می دهد.

نکاتی دیگر درباره ایمنی تخت دو طبقه

تغییر ملافه تخت دوطبقه می تواند دشوارتر باشد چون والدین باید در حال ایستادن روی نردبان تخت ، ملافه تخت خواب بالا را عوض کنند. ابتدا لحاف و بالش ها را بردارید تا بتوان آنها را در پایین عوض کرد. وقتی صحبت از ورق نصب شده به میان می‌آید، این کار کمی مشکل‌تر است، اما با رفتن روی طبقه بالایی و جمع کردن وسایل در یک گوشه می‌توان این کار را انجام داد.

بهترین راه برای تعویض ملافه این است که به کودک خود آموزش دهید که در این کار کمک کند. آن‌ها کوچک‌تر و سریعتر هستند و با سرگرم‌کردن آن ها به نظر کار سختی نمی‌آید!

در حالی که ما در مورد ایمنی بحث می کنیم، یک سوال که اغلب در مورد آن پرسیده می شود تخت های دو طبقه برای کودکان نوپا است. اگر تخت‌های دوطبقه را برای خواهر و برادر انتخاب می‌کنید تا در یک اتاق مشترک باشند و کوچک‌ترین فرزند شما زیر 6 سال سن دارد، آن‌ها فقط می‌توانند در طبقه پایین بخوابند (سن توصیه شده برای طبقه بالا 6 سال است).

نکات ایمنی تخت های دوطبقه :

  • فقط یک نفر باید روی تخت بالا بخوابد.
  • همیشه هنگام بالا رفتن یا پایین رفتن از طبقه بالا از نردبان یا پله ها استفاده کنید.
  • بدون افتادن، نپریدن روی هر یک از تخت های دو طبقه
  • بدون پریدن از طبقه بالا تخت خواب
  • لباس‌ها، کیف‌ها، بند‌ها را از تخت آویزان نکنید.
  • هنگام بالا رفتن از نردبان یا پا گذاشتن روی زمین، ناحیه نردبان را تمیز نگه دارید، بدون هیچ مانعی

در نهایت، تخت‌های دوطبقه راه‌حلی عالی برای خواب دو کودک هستند. بیشتر کودکان در مقطعی از دوران کودکی خود تمایل به تختخواب دوطبقه دارند. بهترین نوع تختخواب را برای استفاده خانواده خود در نظر بگیرید. به یاد داشته باشید که همیشه هنگام استفاده از تخت دو طبقه مراقب باشید. مهمتر از همه، فرزند شما باید اتاق خواب خود را دوست داشته باشد و فضای شادی را برای رشد و تکامل او ایجاد کنید.

جهت دریافت مشاوره قبل از خرید با شماره تلفن 09151007868 تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *